SIT

De Stichting
Stichting International Taekwondo (Cho-Gé) is in 1993 opgericht met als doel het bevorderen van het Taekwondo (ITF). Door middel van trainingen, stages, wedstrijden en examens wil de stichting een bijdrage leveren ter bevordering van het Taekwondo.

Onze sensei
Onze Sahyun Nim Jan Simons is een hoog gekwalificeerde instructeur (7e Dan Taekwondo, 4e Dan Hapkido) die vele nationale en internationale erkenningen in Taekwondo (ITF) en Hapkido (IHF) geniet.
Door deze hoge kwalificaties is Jan Simons bevoegd om Dan-examens (zwarte band) af te nemen. Trainingsstages in onder andere Korea stellen hem in staat zijn kennis en ervaring continue te verbreden en te verrijken. Het behoeft geen verder betoog dat wij als vereniging en sporters daar zeer veel baat bij hebben.

Jan Simons is een leerling van de Koreaanse instructeur Park Yong Soo, die in de jaren ’60 les gaf in Nederland. Grootmeester Park (9e dan Taekwondo) was één van de instructeurs die door Generaal Choi Hong Hi was uitgezonden om Taekwondo te promoten in de wereld.

Stichting International Taekwondo richt zich op de beoefening van het traditionele Taekwondo (ITF) en heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Activiteiten
De vereniging is steeds bezig haar activiteiten te verbreden. Zo worden trainingen Taekwondo (ITF), Hapkido (IHF) en weerbaarheidlessen gegeven. Zowel voor de jeugd als volwassenen.

Aangesloten
Wij zijn aangesloten bij de NVBL (Nederlandse Vereniging Budo Leraren) en de IBA (International Budo Academy) in samenwerking met IMAF Nederland als lid organisatie van de FOG (Federatie Oosterse Gevechtskunsten) officieel erkend door NOC*NSF.

ITF Plaque number
5288.